Izvor:
29.10.2018 u 12:23
0

UŽIVATE U VINU, ČOKOLADI I PIVU, TO JE DOBRO ZA VAS: Konzumenti ovih namirnica imaju odlične šanse za duži život!

Novo veliko istraživanje dokazalo je kako uživanje u vinu, pivu i čokoladi zapravo dobro za nas. Istraživanje univerzitet u Varšavi, predvođeno profesorkom Joanom Kaluzom, dokazalo je da 20% manja šansa da ćete umreti prerano ako više uživate u ovim poslasticama, nego da se trpate crvenim mesom, prerađevinama i gaziranim sokovima. I sve to zbog nečega što se zove antioksidansi.

Istraživanje je rađeno na 68 hiljada osoba, od 45 do 83 godine, i dokazali su da konzumiranje namirnica s antioksidansima smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka. Uz nabrojane stvari, savetuju veće korišćenje voća i povrća, punozrnatog hleba, maslinovog ulja, orašastih plodova i nemasnih sireva.

Uz to, pušači imaju najveće koristi od antioksidansa i nabrojanih namirnica, budući da je čak 33% manja šansa da će umreti od onih pušača koji ne konzumiraju te namirnice.

Izvor: Espreso
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter