Izvor:
05.04.2019 u 16:06
0

STRPLJENJE I ISTRAJNOST: 5 pravila za zdravo i efikasnije mršavljenje!

Donosimo vam pet pravila za još efikasnije mršavljenje, koja možda do sad niste znali:

1. Ne smete izbaciti sve ugljene hidrate iz ishrane

Kada se odlučite da izbacite hleb i testa iz ishrane, kako bi smršali, neretko zaboravite da postoje i jednostavni ugljeni hidrati, koji nam ne smetaju pri gubitku kilograma, a potrebni su našem organizmu. Iz ishrane ne smete izbaciti mahunarke, pirinač, mada birajte integralni, pa čak je i crni hleb, bogat semenkama poželjan, naravno ukoliko imate meru i povremeno pojedete jedno parče. Ugljeni hidrati daju vam osećaj sitosti, i zato je bitno da ih uključujete u svoju ishranu, jer će vam pomoći u borbi protiv viška kilograma.

2. Ne morate brinuti ako jedete pre spavanja

Ne morate se brinuti ukoliko jedete pre spavanja, jer naš metabolizam radi tokom celog dana, ali je bitno da obratite pažnju i izaberete namirnice koje su kvalitetne i neće sputati proces mršanja i sagorevanja kalorija. Dakle, dozvoljeno je jesti pre spavanja, ukoliko jedete kvalitetne namirnice u manjim količinama.

3. Desert je povremeno dobrodošao

Naravno da možete jesti desert, samo ne bi trebalo da ga jedete svaki dan, već povremeno. Kada omiljenu poslasticu uvedemo kao povremenu nagradu, počećemo da je praktikujemo na taj način, i nećemo svakodnevno misliti o slatkišima.

4. Nije zdravo potpuno izbaciti šećer

Baš kao i sa ugljenim hidradima, skloni smo preterivanju i kada je šećer u pitanju. Ali unos šećera koji dolazi iz voća ne treba smanjiti, kao ni onog koji dolazi iz mlečnih proizvoda, jer su ovo zdravi izvori šećera koji prijaju našem organizmu.

5. Ne morate doručkovati čim se probudite

Većina nutricionista smatra da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da bi trebalo da doručkujemo kako se probudimo, da bi naš organizam pripremili na dan koji je pred njim, međutim, pravo vreme doručka je kada osetite glad.

Dakle, ne morate se uvek slepo pridržavati upustava koje vam daju nutricionisti, jednostavno oslušnite svoj organizam, pratite šta mu prija, budite umereni i već ste na pola puta do uspeha!

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter