Izvor:
15.04.2019 u 16:56
0

NA OVO OBAVEZNO OBRATITE PAŽNJU: 7 vrsta alkohola koje štete vašoj koži!

Da li je vaše omiljeno piće među njima?

Vikendom svi volimo da se opustimo uz čašicu omiljenog alkoholnog pića što neretko završi i preteranim konzumiranjem alkohola.

Natečenost, crvenilo i bore su samo neke od posledica toga, a da ne spominjemo i mamurluk. Ipak, nisu baš sva pića jednako štetna jer ne sadrže iste komponente. Kakav uticaj na izgled kože imaju popularna alkoholna pića, za "Harper's Bazaar" otkrio je ugledni londonski dermatolog dr. Sam Bunting, a ispod smo ih poređali od lošeg prema najgorem:

1. Tekila

– Tekila ima manje šećera od većine drugih alkoholnih pića pa su i manje šanse da će uzrokovati crvenilo – kaže dr. Bunting i savetuje da pri ispijanju tekile preskočite so jer će tako mamurluk biti znatno slabiji.

2. Pivo

– Pivo sadrži antioksidante koji su dobri za kožu i imaju anti-age učinak. Uz to, sadrži i manje alkohola od većine drugih pića te ga ljudi obično piju mnogo sporije, pa i manje dehidrira kožu – ističe dermatolog.

3. Džin i tonik ili votka i tonik

– Džin i votka ne sadrže toksine koji nastaju fermentacijom alkohola pa je nakon njih i šansa za mamurluk mnogo manja. Takođe, imaju nizak udeo šećera, a ako su pomešani sa dijetalnim tonikom, neće toliko ni naštetiti koži – kaže dr. Bunting.

4. Belo vino

Ako je ovo vaše omiljeno alkoholno piće, sigurno ste već upoznati sa glavoboljom koja sledi dan nakon preteranog konzumiranja belog vina, ali posledice su često vidljive i na koži.

– Belo vino je puno šećera koji uzrokuje crvenilo i ubrzava nastanak bora te ne donosi baš nikakve koristi za kožu, poput recimo piva – napominje dermatolog.

5. Mohito

Kokteli su loši za kožu? Ko bi rekao… Osim svakoga ko zna da su puni šećera koji u kombinaciji sa alkoholom najgore deluju na kožu.

– Što manje šećera sadrži alkoholno piće, to su manje šanse za nastanak preranih bora. S obzirom na sve sastojke koje sadrži, Mohito je jedan od najvećih neprijatelja mladolikog izgleda među popularnim alkoholnim pićima – upozorava dermatolog i dodaje da šećer još uzrokuje i akne.

6. Margarita

– Margarita je dvostruka opasnost za kožu jer sadrži puno šećera u kombinaciji sa soli. To uzrokuje natečenost, ali i znatno ubrzava starenje kože – kaže dr. Bunting.

7. Crno vino

– Alkohol uzrokuje širenje krvnih žila što vodi do pojačanog crvenila na koži. Crno vino jedno je od najvećih krivaca za to među alkoholnim pićima, kao i za pojavu akni– kaže dermatolog.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter