Izvor:
30.05.2019 u 10:00
0

ČUVA MOZAK, ČISTI KRV, SPREČAVA TUMORE: Ovaj začin leči i obnavlja celo telo!

Ovaj lekoviti mediteranski začin sadrži antioksidante i ima protivupalno dejstvo, pa tako pozitivno utiče na imunitet i cirkulaciju krvi. Naučnici su dokazali da zbog prisustva antioksidanasa ruzmarin može da smanji rizik od stvaranja opasnih slobodnih radikala koji uzrokuju najteža oboljenja.

Ruzmarin se često koristi i kao prirodni lek za probleme sa varenjem, a naučna istraživanja su dokazala da aroma ruzmarina podstiče koncentraciju, čuva pamćenje i smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti. U ruzmarinu je zastupljena karnozinska kiselina koja je jako važna za očuvanje mozga, pa su naučnici istakli da konzumiranjem ovog začina sprečavamo slobodne radikale da oštete mozak i smanjujemo rizik od moždanog udara.

Istraživanja onkologa pokazuju da sirovi etanolni ekstrakt ruzmarina usporava razvoj malignih ćelija kod leukemije i karcinoma dojke. Takođe, studije su pokazale da ruzmarin može biti koristan u sprečavanja nastanka i razvoja tumora. Karnozinska kiselina koja je jedan od glavnih sastojaka ruzmarina pozitivno utiče na vid i sprečava degenerativne promene na očima. Ruzmarin se koristi tako što ga po želji možete stavljati u razna jela, ali najzastupljeniji je u pripremi mesa i ribe. Od ruzmarina možete praviti ulja i koristiti ga u čajevima i vinu.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter