Izvor:
03.06.2019 u 14:50
0

PRAVO BLAGO I RIZNICA ZDRAVLJA: Trešnje čuvaju vitku liniju i usporavaju starenje!

Osim što su izuzetno ukusne, ovo voće ima snažno protivupalno, diuretsko i antioksidativno delovanje.

Trešnje su bogate vitaminima i mineralima i prava su pravi izvor zdravlja. Sazrevaju u maju i junu, te je sada pravo vreme da navalite na ukusne crvene bobice.

Pune su vitamina A, B i C, ali i raznih sastojaka koji pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih oboljenja i ublažavanju bolova uzrokovanih artritisom.

Ublažavaju glavobolju

Veoma su efikasne i protiv glavobolje. Štaviše, neke studije su pokazale da su 20 trešanja 10 puta efikasnije protiv glavobolje od aspirina.

Podstiču mršavljenje

Takođe, sadrže i malo kalorija, bogate su vlaknima koja podstiču probavu, čiste organizam od toksina, te su odličan saveznik u održavanju vitke linije.

Za zdravlje kože i kostiju

Protivupalna sredstva (flavonoidi) koja sadrže ublažavaju simptome alergije i astme, a podstiču proizvodnju kolagena koji je ključan za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva.

Usporavaju starenje

Kako starimo tako se i proizvodnja kolagena u našem telu usporava i to se odražava pojavom prvih bora. Osim toga, karakterističan je i višak celulita, te suva koža i kosa.

Smiruje nervozu i poboljšava san

Trešnje su odlične u ublažavanju napetosti, nervoze, razdražljivosti i nesanice. Melatonin hormon koji se nalazi u ovom voću ima umirujuće delovanje na neurone u mozgu. Stoga, kako biste poboljšali san i raspoloženje konzumirajte trešnje.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter