Izvor:
07.06.2019 u 13:24
0

PLANIRATE LETOVANJE? Evo ideja za savršenu užinu na odmoru!

Kada pravimo spisak stvari koje treba poneti na more, najčešće zaboravimo na jednu veoma važnu stvar – hranu.

Počev od puta, pa sve do hranljivih užina na plaži koje su nam potrebne da bismo izdržali vrućine i more koje nas iscrpljuje koliko nam i godi, veoma je važno da na vreme isplanirate i šta ćete od hrane poneti na letovanje.

Bilo da pripremate obroke ili brze užine na plaži, važno je i da pripremanje bude što jednostavnije, jer na moru ne treba gubiti vreme, a pritom u pitanju treba da bude hranljiv obrok koji će zasititi i vas i vaše mališane. Evo nekoliko praktičnih ideja:

Sendviči

Jedan od omiljenih brzih obroka i dece i odraslih jeste ukusan sendvič. Nabavite isečene, ukusne suvomesnate proizvode koji dolaze u pakovanjima koja čuvaju svežinu i ukus, dodajte i ukusni, praktični sir u listićima ili trouglićima, i vaša briga je završena!

Mlečno osveženje

Čini se da ništa ne može tako dobro da nas osveži i "vrati u život" kao sveže voće ili dobar, hladan voćni jogurt, ukusan puding, sutlijaš ili neki sirni desert s voćem po vašem ukusu. Preporuka je da sve ove slatke đakonije spakujete u ručni frižider, kako bi stajale na optimalnoj temperaturi.

Voćno osveženje

I hladi i sladi, a pritom nas puni važnim vitaminima i mineralima! Ne zaboravite da deci svakog dana obezbedite bar jednu užinu od svežeg, sočnog, letnjeg voća!

Zdrave grickalice

Orašasti plodovi su jedan od najbržih i najzdravijih načina da se zasitite – puni su proteina i masnih kiselina koje su nam neophodne da ostanemo zdravi i puni energije. Odličan izbor je i integralni keks ili čokoladica sa žitaricama, koje će vam trenutno podariti energiju za plivanje i uživanje u morskim avanturama. Suvo voće je takođe dobra solucija – slatko, ali zdravo i veoma, veoma hranljivo!

Ne zaboravite najvažnije

Sa sobom uvek morate da imate dovoljno vode i omiljeni sok, limunadu, ono što vi i vaša deca najviše volite, a kako se ne biste mučili i gubili vreme, najbolje je da sve to na vreme pazarite na jednom mestu.

Izvor: Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter