Izvor:
15.06.2019 u 15:57
0

NAJUKUSNIJI TRETMAN LICA: Da li ste znali da je ovaj slatkiš sjajan za ten?

Sigurno svi volite da jedete čokoladu, ali da li ste znale da je čokolada sjajana i za ten?

Ako imate mešovitu kožu lica – masna T zona, suvi obrazi – maska od čokolade će biti idealna za vas. Jednostavna je, pravi se od samo dva sastojka i lako se priprema. Osim što ima mnogobrojna blagotvorna dejstva, ovo će biti i najukusniji tretman koji ste radile na licu.

Benefiti čokolade

Čokolada pored vitamina i minerala sadrži i kofein koji stimuliše rad krvotoka. Kakao puter iz čokolade daje koži vlažnost i lipidni sloj kože ostaje u dobrom stanju. Bogata je i teobrominom i teofilinom, koji promažu zatezanje kože.

Čokolada ima antioksidante, a čini i da koža postane manje osetljiva na UV zrake.

Savet: Koristite tamnu čokoladu radi boljeg efekta, jer ona ima više kakao mase.

Priprema maske

Potrebni sastojci:

– 50 g čokolade,
– 1 kašičica maslinovog ulja.

Rastopite čokoladu na pari i dodajte maslinovo ulje, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sačekajte da se smesa ohladi na temperaturu vašeg tela kako se ne biste opekle, a zatim nanesite masku na lice, vrat i dekolte četkicom kako bi se raspodelila ravnomerno.

Ostavite masku da deluje 15 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom.

Koža će biti mekša čak 2 dana nakon tretmana. Poboljšaće stanje tena, a koža će postati matirana i baršunasta.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter