Izvor:
13.10.2016 u 17:59
0

KOJA NAMIRNICA ČINI ONO ŠTO SAMO HIRURZI MOGU: Jedina namirnica koja prirodno povećava grudi

San mnogih žena je da nađu prirodno sredstvo koje će učiniti da grudi budu malo punije, a struk malo tanji. Piskavica je upravo ta čudotvorna biljka koja pomaže u obnovi celokupnog organizma. Malo seme piskavice: "Da znate vrednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu."

To je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još od doba starih Egipćana i Hipokrata.

Piskavica (lat. Trigonella foenum-graecum), može da se svrsta u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cenjena.

Ovo seme možete da nađete u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane.

Velika nutritivna vrednost

Seme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata.

Među lekovitim svojstvima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin.

Od vrednih minerala, sadrži bakar, gvožđe, magnezijum i mangan.

Lekovita svojstva

Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog semena.

U zapadnoj herbalnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, pluća i gornjeg respiratornog trakta. Delotvorna je i protiv alergija i groznice.

Stimuliše metabolizam jetre i bubrega, i na taj način zagreva vaše telo.

Piskavica smiruje i leči sluznicu disajnog, probavnog i urogenitalnog trakta. Snižava holesterol u krvi već nakon 10 dana primene.

Dopuna u svakodnevnoj ishrani, dve velike kašike pomešajte s jogurtom ili voćnim sokom.

Izvrstan tonik za probavu

Piskavica u lečenju probavnog sistema deluje na nekoliko načina: stimuliše probavu, budi apetit i uklanja višak sluzi.

Kao gorki tonik povoljno utiče na jetru i slezinu poboljšavajući njihov metabolizam.

Koristi se kod teške probave, manjka apetita, slabosti, dijareje i kod uvećane jetre i slezine.

PRIRODNO POVEĆANjE GRUDI

Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Postoje 2 načina za ovo: masaža i pijenje čaja.

Semenke piskavice možete da kupite u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane, a treba da ih potopite u vodu preko noći. Drugi dan s vodom u koju su semenke ispuštile svoje hranjive sastojke masirate grudi.

Čaj za povećanje grudi od piskavice pripremite na sledeći način:

Dve kašike semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje, zatim procedite. U čaj od piskavice dodajte malo domaćeg meda, a možete i svež lim ako vam taj ukus više prija. Pijte polako, u malim gutljajima. Dozirajte najviše dve šolje dnevno.

Ukoliko ipak ne želite da iskoristite blagotvorna dejstva ove biljke, grudi možete da povećate i uz pomoć nekih drugih trikova, ali samo vizuelno.

Dojenje, PMS

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje bebe, na taj način bebe uzimaju potrebu kolčinu gvožđa i pomaže u dobijanju na težini.

Takođe, smanjuje tegobe PMS-a.

Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

POTENCIJA KOD MUŠKARACA

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.

Čaj od piskavice

Dve kašike semenki stavite u 2 dl hladne vode. Kada skuvate, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje, zatim procedite. Pijte polako, u malim gutljajima.

Kao obloga pomaže kod upala na koži (čireva, apscesa). Pomaže kod tegoba disajnih puteva, a pripisuju joj i sposobnost snižavanja holesterola i šećera u krvi.

BKTV News
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter