Izvor:
12.08.2019 u 19:56
0

Mogu da budu opasne po zdravlje: Ove namirnice nikako ne stavljajte u mikrotalasnu!

Ubacivanjem nekih od ovih namirnica u mikrotalasnu rizikujemo nastanak bakterija i klica koje uzrokuju trovanje. Zato izbegavajte da ih zagrevate u ovoj pećnici.

Krompir

Ako kuvani krompir stoji neko vreme na sobnoj temperaturi, lako se mogu razviti bakterije klostridium botulinum. One se u mikrotalasnoj ne mogu uništit, kao što je slučaj kada zagrevano na rigli ili rerni. Ukoliko se ove bakterije ne unište mogu da dovedu do trovanja.

Sirova piletina

Piletinu može isključivo da se konzumira dobro termički obrađena kako bi sve potencijalne bakterije bile uništene. U mikrovalnoj ovo meso može samo da se zagreje a nikao da se ispeče.

Pržena jela

Masni pomfrit ili pečeno povrće takođe ne smeju u ovu pećnicu. Kada se ulje zagreva, nastaju gasovi koji mogu da budu štetni po zdravlje.

Pirinač

Pirinač biste nakon jela uvek trebali da stavite u frižider, jer se izuzetno lako kvari i razvija bakterije. Samo držanje na sobnoj temperarturi je rizično, a posebno ukoliko se zagreva u mikrotalasnoj.

Happytv.tv / Stil
Foto: Shuterstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter