Izvor:
15.09.2019 u 09:19
0

IZGUBITE I DO 10 KILOGRAMA ZA SAMO 3 MESECA: Ovo je najpopularnija dijeta!

Intervalni post je trenutno najpopularnija dijeta, koja podrazumeva naizmeničnu smenu perioda gladovanja i perioda neograničenog unosa kalorija. Jedna od činjenica, koja je proslavila ovu dijetu je i ta da je ovim režimom ishrane moguće izgubiti i do 10 kilograma za samo 3 meseca.

Naravno, intervalni post je najbolje uvesti u dogovoru sa nutricionistom, jer u zavisnosti od vašeg načina života zavisi i koliko bi dug period posta trebalo da bude.

Najpopularniji vid intervalnog posta je onaj u razmeri 36:12, u kome se svaki drugi dan odričemo hrane čitavih 12 sati. Jedno istraživanje na čelu sa Frankom Madeom pokazalo je da su ljudi koji su se podvrgli ovom režimu za svega 4 nedelje izgubili 4 kilograma telesne masti, a dobili mnoge benefite, kada je zdravlje njihovog organizma u pitanju. Ispitanici su podeljeni u dve grupe, od kojih su prvi primenjivali intervalni post, dok su drugi sami birali svoje obroke i njihovo vreme. Pokazalo se da su ispitanici koji su bili pod intervalnim postom, pored gubitka kilograma, smanjili krvni pritisak, poboljšali krvnu sliku i smanjili upalne procese u svom organizmu.

Većina ljudi, koja se podvrgla intervalnom postu nije osetila nikakve zdravstvene posledice, međutim, oni koji su imali problem sa oslabljenim imunitetom, shvatili su to tek oko godinu dana, nakon što su počeli da postem zato je veoma bitno da ipak konsultujete nutricionistu i proverite da li je vaš organizam spreman za ovakvu vrstu podviga.

S' obzirom da je reč o dijeti koja se još uvek istražuje važno je da napomenemo da ova dijeta nema gotovo nikakvih prednosti nad drugim dijetama, a uz to, još uvek nisu potpuno istraženi negativni uticaji koje bi mogla imati na naše zdravlje, zato, ako se odlučite da isprobate intervalni post, konsultujte se sa nutricionistom i lekarom, koji je upoznat sa zdravstvenim stanjem vašeg organizma!

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter