Izvor:
14.10.2019 u 11:48
0

SAZNANJE KOJE ĆE VAS ŠOKIRATI: Evo zbog čega ste toliko slabi na „lošu“ hranu kad ste nenaspavani! (FOTO)

Ako vam se jedu grickalice ili čokolada posle neprospavane noći, krivac je vaš nos. Nova studija je pokazala da manjak sna utiče na naš nos na dva načina. Prvo, deluje tako što izoštrava miris hrane, a drugo, komunikacija između regija mozga koje primaju signale o hrani je lošija, što znači da su i odluke koje donosimo u vezi sa hranom drugačije.

Kada su nenaspavani, jeli su više namirnica koje imaju veću kalorijsku vrednost, poput krofni, kolačića i čipsa.

Takođe, ispostavilo se da se menjaju informacije koje mozak prima od nosa, što je važno jer taj deo mozga šalje informacije i drugim moždanim regijama koje se tiču mirisa, ukusa i prepoznavanja koliko je hrane u stomaku, a sve to utiče na unos hrane.

Kao rezultat svega toga, naučnici su zaključili da ljudi jedu više visokokalorične hrane kada su umorni.

Rešenje? Pored toga što je preporučljivo da se naspavate, obratite i pažnju na to kako vam nos "određuje" koje namirnice jedete.

Izvor:mondo.rs
Foto:pixabay.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter