Izvor:
20.10.2019 u 16:35
0

SAVETI ZA SVE: Zdrava ishrana uprkos brzom tempu života! (FOTO)

Kada čovek ima previše obaveza, zdrava ishrana je uglavnom prva stvar koje se odriče. To nije dobro za zdravlje, prenosi sajt www.health24. com, ali postoji nekoliko saveta kako ljudi mogu da se hrane zdravo i da dobro planiraju obroke, jer su našem organizmu vežbanje i dobra ishrana najpotrebniji baš kada smo pod najvećim stresom i sa najviše obaveza.

Pripremajte obroke unapred: iako ovo izgleda kao još jedna obaveza više u već pretrpanom rasporedu, priprema hrane unapred vam može uštedeti mnogo vremena i spasiti vas od napada gladi. Probajte da skuvate nekoliko različitih jela tokom vikenda i podelite ih u različite posude kako biste mogli samo da ih uzmete i ponesete sa sobom tokom nedelje. Isto tako, ponesite užinu kao što je orašasto voće, sušeno meso i voće u kesicama određene veličine.

Sastavite jelovnik: odvojite 20 minuta da sastavite jelovnik sa brzim jelima koje možete jesti tokom nedelje. To znači da kad kupujete hranu uzimate ono što vam je potrebno i kad je vreme da se pripremi večera, već znate šta ćete praviti i šta vam je potrebno.

Ne zaboravite doručak: balansiran i hranljiv doručak će vam dati energiju i stabilan nivo šećera. Birajte smuti pakovan sa svežim voćem i čak i nekim povrćem, ili potopite u činiju preko noći ovas koji ćete umešati s voćem i orašastim plodovima.

Sastanak uz obrok i šetnja: probajte da isplanirate sastanke uz ručak sa klijentima ili zaposlenima da biste bili sigurni da ćete jesti u vreme ručka. Pauza može da se iskoristi i za šetnju kako biste udahnuli malo svežeg vazduha i provežbali.

Vodite računa o unosu dovoljno tečnosti: držite flašu vode na radnom stolu i pijuckajte tokom celog dana. Ograničite unos zašećerenih energetskih i gaziranih napitaka, jer vam od toga brzo skače nivo šećera u krvi, a zatim naglo pada, usled čega postajete letargični i neproduktivni. Takođe dodaju nepotrebne kalorije – a ako tokom većeg dela dana sedite za radnim stolom, nećete sagoreti te ekstra kalorije.

Izvor:nadlanu.com
Foto:freestock.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter