Izvor:
09.05.2016 u 18:20
0

SLADAK I ZDRAV: MED organizmu donosi RED

Jednostavne kombinacije meda, limuna, cimeta i sl. mogu nam pomoći da poboljšamo metabolizam, detoksikujemo organizam i očuvamo zdravlje.

Med i limun za detoksikaciju. Svako jutro, čim se probudite, popijte 25 dl tople vode u kojoj ste rastvorili kašiku meda i nasuli kašiku sveže limunovog soka. Ovaj jednostavni dnevni ritual značajno doprinosi pročišćenju jetre. A kad jetra radi kako treba, lakše je održati željenu telesnu težinu.

Med i đumbir za optimalno varenje. Đumbir sam po sebi već podstiče metabolizam, ali kada se kombinuje sa medom, on postaje moćan eliksir za pojačanje varenja. Ako popijete čašu ovog napitka 20 minuta pre jela, to će doprineti stabilizaciji šećera, optimalnom varenju, optimalnoj potrošnji kalorija i sagorevanju masti. Komad đumbira iseckajte na sitne komadiće i stavite da se krčka nekoliko minuta u pola litra vode, poklopljeno. Potom prespite sadržaj u bokal i ostavite da se malo ohladi, da bude toplo. Rastvorite kašičicu meda i popijte čašu odmah.

Med pre spavanja za mršavljenje. Dovoljno je da uveče uzmete kašičicu-dve kvalitetnog, prirodnog meda. Tokom noći, on će pomoći konvertovanju masti u energiju, ublažiti stres i doprineti noćnoj regeneraciji mišića i drugih tkiva.

Med i cimet za rastvaranje masti. Topao napitak napravljen sa medom i cimetom je jedan od najboljih načina da se uravnoteži šećer u krvi, “pogura” metabolizam i pomogne uklanjanju viška masti. Napitak od cimeta napravite na sledeći način: pola kafene kašičice organskog cimeta rastvorite u šolji vrele vode. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Potom dodajte kašičicu meda I popijte odmah. Ovaj napitak je najbolje uzimeti ujutu.

Happytv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter