Izvor:
12.12.2019 u 12:41
0

OPREZ! OVO NIJE ZA LJUDE: Ne kupujte ovo mleko!

U gradovima u Srbiji snabdevenost prodavnicama mlekom je znatno poboljšana nego prethodnih godina, ali i dalje nema svih vrsta mleka tokom celog dana.

U Beogradu se po manjim prodavnicama kratkotrajno mleko može naći uglavnom samo u ranim jutarnjim časovima, a kada je dugotrajno mleko u pitanju trgovci se žale da nema mleka sa 2,8 mlečne masti.

VIŠE NEĆE MOĆI! VELIKE KAZNE ZA DOMAĆINSTVA KOJA ZAGAĐUJU ŽIVOTNU SREDINU Taksa do DVA MILIONA DINARA!

Mleko sa više mlečne masti je mnogo ukusnije od onog vodenastog, na kom piše da ima 0 ili 1% masti. Ipak, većina će kupiti upravo to mleko jer smatra da je zdravije i da neće uticati na kilažu.

Međutim, istraživanja magazina Circulation su dokazala da svi oni koji konzumiraju mleko sa većim procentom masti, ali i jogurt i sireve imaju mnogo manje šanse da obole od dijabetesa.

Zapravo, imaju 50% manje šanse da obole, što nikako nije zanemarljiv podatak.

Takođe, razređivanjem mleka smanjuju se i njena hranljiva stvojstva, koncentracija vitamina i proteina.

Ne čudi što pedijatri preporučuju za decu mleko sa visokim procentom masti, pa nema razloga da ga odrasli izbegavaju.

Izvor: Alo.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter