Izvor:
07.02.2017 u 04:48
0

Gurmanska DIJETA za skidanje sala: Doručkujte jaja i slaninu!

Mnogo je pravaca unutricionizmu i dijetetici koji obećavaju brz i trajan gubitak kilograma. Jedan od njih se zasniva na pojačanom unosu proteina i zdravih masti.

Fitnes trener Nikolas Polo tvrdi da je moguće za deset dana izgubiti pet posto masnog tkiva ako se pridržavate njegovog strogog režima ishrane i vežbe.

"Ako svaki dan budete radili kratke treninge s teškim tegovima, umesto dugih kardiotreninga (trčanje, bicikl, pokretna traka) brže ćete gubiti masno tkivo. Takođe pomaže ispijanje zelenog čaja, koji šećer u krvi održava stabilnim, kao i unos puno vode jer smanjuje osećaj gladi. Kombinacija masti i proteina pomaže kod mršavljenja, dok njihov spoj s ugljikohidratima stvara masne naslage" kaže fitnes trener Pole.

Dodaje da iz prehrane morate izbaciti šećer, hleb, brašno, gluten, pirinač i krompir jer imaju visok glikemijski indeks. Naime, oni vrlo brzo nakon obroka podižu nivo šećera u krvi, što stvara poriv za ponovnim unosom sličnih namirnica u relativno kratkom vremenu.

U tih deset dana najbolji izbor su proteini iz belog mesa, ribe i jaja, a ugljikohidrate treba uzimati iz zelenog povrća.

Za doručak možete jesti slaninu i jaja. Za ručak losos, piletinu ili ćuretinu s avokadom, a za večeru odrezak i sezonsku salatu. Pobrinite se da unosite dovoljno masnoća, najbolje iz maslinova ulja.

U tih deset dana trebalo bi ograničiti i unos voća – preporučuje se samo avokado.

Trener Nikolas Polo: 12 važnih pravila kojih se trebate pridržavati deset dana

1. Čaj ubrzava metabolizam – Zeleni čaj pomaže i u izgaranju masti.Osim zelenog izvrstan je ginseng čaj. Njegov unos ne bi smeo biti veći od pet šoljica dnevno, kaže Pole.

2. Izbacite pirinač, hleb i krompir – Nemaju svi ugljikohidrati visok glikemijski indeks, ali na ovom režimu najbolje je jesti proteine i masti, a izbaciti ugljikohidrate i skrob.

3. Kratko, ali delotvorno – Treninzi od 20 minuta sprečiće gojaznost.

Prvi dan: noge i stomak; Drugi: grudi i tricepsi; Treći: ramena i stomak; Četvrti: leđa i bicepsi.

4. Smanjite kardiotrening – Ako radite kardiotrening duže od 20 minuta, osim masnoća trošite mišiće. Polo tvrdi da kratko dizanje većih težina ima mnogo bolji učinak.

5. Dizanje teških tegova – Dizanje teških tegova efikasno topi masne naslage, naročito kod žena. Ako ste početnik, posavetujte se s trenerom kako se ne biste ozledili.

6. Smanjite unos šećera – Treba izbaciti šećere iz poslastica, ali i ograničiti unos voća koje sadrži veliku količinu šećera (naprimer grožđa i smokava).

7. Na dijetu nakon ciklusa – Kod većine žena apetit se pre ciklusa povećava. Zato je najbolje da na desetodnevni režim krenu nakon menstruacije, smatra trener.

8. Izbacite alkohol – Alkohol sadrži puno praznih kalorija, tako da će telo prvo posegnuti za energijom iz alkohola, a ne onom koju unesete hranom.

9. Fotografija pre i posle – Veliko je zadovoljstvo videti rezultate koje ste postigli teškim radom i odricanjem. Fotografija je objektivan pokazatelj da li dijeta funkcioniše.

10. Pijte dovoljno vode – Preporučena dnevna doza je oko dve litre. Kako biste se setili piti dovoljno vode najbolje je da nosite flašu sa sobom.

11. Koristite dodatke ishrani – Hrana je najbolji izvor vitamina i minerala, ali kad ste na restriktivnom režimu i trenirate kako biste gubili masnoću, a ne i mišiće, trebate piti proteinske napitke.

12. Plan je ključ uspeha – Ako želite za deset dana da izgubite 10 posto masnoća. Moraćete da planirate šta ćete jesti svaki dan. Salata od tunjevine odličan je obrok za posao.

bktvnews.com
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter