Izvor:
23.02.2017 u 14:43
0

Banane NIKADA ne treba jesti za doručak: Evo i zbog čega!

Ukoliko i vi za doručak često pojedete dve, tri banane misleći da je to zdravo i hranljivo, pogledajte šta na to kažu nutricionisti.

Naime, ako se same jedu, banane nisu najbolja opcija, jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera te spadaju u umereno kisele namirnice.

Najbolji način za započeti dan je doručkom koji sagoreva masnoću i koji će vam dati energiju da izdržite do sledećeg obroka.

Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete početi da se osećate umorno i bićete gladni. One su više stvorene za užinu nego kao ceo obrok, jer same nisu dovoljne za početak dana.

Taj osećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete sprečiti tako što ćete uz bananu kombinovati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.

Zato što banane pripadaju grupi kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizovati kako biste dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalijum, vlakna i magnezijum, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.

zadovoljna.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter