Izvor:
23.03.2017 u 15:48
0

DA LI BI PROBALI: Ovo je prva piletina iz laboratorije! (VIDEO)

Startap kompanija iz San Franciska Memfis mits (Memphis Meats) poizvela je prvu, kako je nazivaju, "čistu piletinu" – meso dobijeno od ćelija pileta u laboratoriji bez ubijanja same životinje.

Kompanija koja je, prethodno, nepravila prvo "čisto" juneće ćufte, ovoga puta je predstavila i prvu "čistu" pačetinu.

Memfis mits je jedna od mnogobrojnih biotek kompanija koje nastoje da stvore i komercijalizuju meso prizvedeno "in vitro", koje ima ukus, teksturu i nutritivna svojstva mesa, ali bez ubijanja životinja.

Kultivisane regenerativne ćelije ptica naučnici ostavljaju u bioreaktorske tankove. Kada proces kultivacije u rastvoru šećera i minerala započne, potrebno je samo nekoliko nedelja dok meso ne bude spremno za konzumiranje.

Piletina je najpopularnije meso u SAD, a svaki Amerikanac godišnje, u proseku, pojede 40 kilograma tog mesa. Američko tržište piletine "teško" je 90 milijardi dolara godišnje.

Oni koji su probali ovu piletinu i pačetinu kažu da je meso sočno, bogatog ukusa, i da nema veće razliko od onoga na šta smo navikli.

– Čisto meso je 100 odsto pravo meso, takvog je i ukusa, zato što ono to jeste – zaključuje Emili Bird iz organizacije Good Food Institute, i dodaje da je njegov ukus "ukus budućnosti".

b92.net
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter