SOK OD BREZE IMA NESLUĆENA DEJSTVA: Jača kosu, čisti kožu i telo!

Sok od breze jača kosu, čisti kožu i telo. 

Sok od breze je prirodni beauty eliksir. Ova slatkasta vodica iz drveta breze, poput ružine vodice, može učiniti čuda kada se nanosi na kožu i kosu. Sadrži vitamine, minerale, masne kiseline i eterična ulja. Moćna vodica sadrži antioksidanse koji sprečavaju proces starenja, a istovremeno reguliše loš holesterol. Ima dosta proteina, prirodnih šećera, elektrolita i idealna je za sportiste.

Sok od breze se dobija direktno iz drveta. Uzima se u proleće dok stablo breze još nije olistalo. Sok se uzima tako što se kora drveta izbuši na visini od 0,5-1 m od tla na dubinu do 5cm. U rupicu se stavi odgovarajuće crevo, cevčica ili levak. Za nekoliko sati posuda bi trebalo da se napuni ovim lekovitim sokom.

Nakon prikupljanja, sok treba da se filtrira kroz gazu. Držite ga u staklenoj boci na hladnom mestu. Sok se nikada ne treba uzimati od mladog drveća, već od velikih stabala.

Sok od breze - efekat na kosu i kožu

Sok od breze je efikasan tretman za akne. Koristi se kao tonik, pročišćava i posvetljuje ten i eliminiše tamne mrlje. Čini da koža izgleda sveže. Sok od breze takođe pomaže kod tamnih krugova ispod očiju, jača koren kose, eliminiše perut i preporučuje se i kod problema sa masnom kosom. Lekoviti sok možete pre spavanja utrljati u suvu kosu ili primeniti na vlažnu glavu, odmah posle pranja. Sok od breze se čuva u frižideru do 7 dana.

Ukoliko imate brezu u svom dvorištu iskoristite ovaj dar koji nam priroda nudi.

 

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro