Izvor:
20.04.2017 u 03:53
0

BUDITE OPREZNI: Ovih pet stvari nikad ne treba stavljati u mikrotalasnu!

Zavisnost od elektronskih uređaja uporedo prati napredak istih. Ono što je nekad bio luksuz danas je potreba. Takav je slučaj i sa mikrotalasnim pećnicama. Međutim, iako je dugo u upotrebi i dalje za mnoge predstavlja pravu zagonetku, a malo ljudi zna šta nipošto ne sme da se stavlja u nju.

Paketi sa kineskom hranom

Svi smo bili u iskušenju pojedinih dana kad nam nije do kuvanja. Tad se kao najbolja opcija čini podgrevanje ostataka kineske hrane od juče. Međutim, mnogi nisu svesni koliko su kartonski paketi u kojima se ovakvi specijaliteti dostavljaju zapaljivi.

Termosi od nerđajućeg čelika

Kasnite na posao? Ništa bolje od termosa koji vucarate na putovanja. Ali šta ćete sa kafom koja se ohladila i nema nikakav ukus? Pa možete da je zagrejete u mikrotalasnoj jedan minut. E, u tom grmu leži zec. Grejanje tečnosti u termosu je besmisleno. Metalni deo termosa će sprečiti da se ona zagreje, a i može ozbiljno da ošteti vašu pećnicu. Zato bolje nemojte. Izdržite još koji sat bez kafe ili potražite neku za poneti.

Zamrznuto voće

Zamrzavanje voća je najbolji način da se sačuvaju hranljivi sastojci. Međutim, odmrzavanje u mikrotalasnoj nije baš dobra ideja. Voće najčešće ne može da izdrži toplotu i može da dođe do požara, naročito je to slučaj sa grožđem i suvim grožđem. Pametnije je ostaviti ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi.

Plastične posude sa hranom

Preporučljivo je da dobro pročitate upuststvo pre nego što gurnete neku plastičnu posudu u pećnicu. Koristite samo one koje imaju oznaku da su bezbedne za korišćenje u mikrotalasnoj. Plastika koja je izložena toploti ispušta toksične hemikalije koje direktno mogu da dospeju u vašu hranu i otruju vas.

Jaja sa ljuskom

Jedna od najhranljivijih namirnica može da izazove pravu katastrofu, ako je stavite u pećnicu. Brzo podgrevanje stvara pritisak koji na kraju može da dovede do eksplozije jajeta. Ne baš sladak scenario, zar ne?

Izvor: Noizz.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter