Izvor:
26.04.2017 u 00:41
0

SKINITE 10 KG ZA MESEC DANA: Obilati doručak spržiće vaš metabolizam! (foto)

Ključno za uspješno mršavljenje nije samo ukupan zbroj kalorija, već i doba u koje se unose. Pridržavate li se ove dijete, možete smršaviti i više ne vratiti kilograme.

Dooručak je najvažniji obrok u danu jer osigurava potrebnu energiju za ostatak dana, pa predvodnica dijete "Velikog doručka" Daniela Jakubowicz se doslovno zalaže za realizaciju izreke "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah.

U svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" Jakubowicz tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija prije 9 sati ujutro djelovati kao saveznik metabolizma i drastično potaknuti mršavljenje te uravnotežiti hormone i sagorjeti masne naslage.

Obilan doručak zapalit će metabolizam, no ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Pridržavate li se svih pravila dijete, u 30 dana možete smršavjeti i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, pizzu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju – kaže Jakubowicz.

Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.
– Doručak je važno jesti već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osjećaju glad ujutro nakon dva tjedna će se prilagoditi i buditi gladni – ističe Jakubowicz.

Što se može jesti

Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primjer doručka kojeg autorica ističe sastoji se od omleta s 3 bjelanjka, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola muffina sa sirom, žitnih pahuljica s 200 ml mlijeka, smoothieja od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan jedan se doručak treba sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dvije porcije mliječnih proizvoda, dvije porcije ugljikohidrata, dvije porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dvije porcije povrća sa škrobom i jedna porcija voća. Večera se sastoji od tri porcije proteina, dvije porcije povrća sa škrobom i dvije porcije voća.

Espresso
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter