Banane, jabuke i mleko su ZDRAVI: Ali ako ih jedete u ovo vreme UGROŽAVATE ZDRAVLJE!

 

Svaka namirnica ima svoje vreme kada se jedu i ukoliko ih uzimate u pogrešno vreme mogu da škode vašem zdravlje.

Na primer, ako jedete bananu uveče povećavate rizik od prehlade, dok konzumiranje šećera može doovesti do pojave viška kilograma.

Mleko
Najbolje vreme za uzimanje mleka je noću, a ne danju,tvrde stručnjaci. Mleku je potrebno više vremena da se svari, zato je bolje piti ga noću. Opušta telo i omogućava ćelijama da efikasno apsorbuju hranljive materije, dok se odmarate.

Pirinač
Savršene je namirnica za ručak. Metabolizam je brži nego noću, tako da vam ostavlja dovoljno vremena da iskoristite ugljene hidrate. Noću pirinač izaziva nadutost, zbog velike količine skroba. Može dovesti i do gojaznosti.

Foto Printscreen

Foto Printscreen

Kiselo mleko

Kada se jede u toku dane, pospešuje varenje i umiruje probavni sistem. Deluje kao probiotik i pozitivno deluje na crevnu floru. Ukoliko ga jedete noću, može prouzrokovati kašalj.

Šećer

Sladoledi, čokolade i ostali proizvodi koji sadrže veće količine šećera treba da se jedu ujutru. U to vreme smo najaktivniji i telo je u stanju da sagori velike količine šećera. Noću je fizička aktivnost smanjena i može doći do nagomilavanja masnih naslaga.

 

 

Pasulj i mahunarke
Najbolji efekat imaju ako se noću koriste jer su bogate vlaknima, pomažu varenje i smanjuju nivo holesterola. Nije preporučljivo jesti isočiva i pasulj ujutru ili tokom dana , tada povećavaju apetit i možetete više jesti tokom dana.

Banana
Puna je vlakana i pomaže proces varenja i umiruje gorušicu. Njihovim konzumiranjem povecava se nivo energije u toku dana. Trebalo bi je jesti pre treninga ili izlaganja nekom većem naporu. Kako je bogata magnezijumom, može izazvati stomačne tegobe ako se uzima noću na prazan stomak.

Jabuke

Ovo voće je bogato pektinom, a naročito kora. Pektin blagotvorno deluje na creva i sprečava zatvor. Kako sadrži organske kiseline, ako se uzima noću može povećati nivo kiseline.

 

 

 

 

kurir.rs
foto:arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro