Izvor:
31.05.2016 u 13:37
0

SAVRŠENA GRICKALICA: Sve prednosti ukusnih LEBLEBIJA

Leblebija potiče iz zapadne Azije i veoma je popularna u zemljama sredozemlja, gde su mnoga nacionalna jela napravljena od te mahunarke. Inače je vrsta mahunaste biljke, a njeno seme slično je semenu soje ili sušenom zrnu graška. Može biti bež, braon, crne ili crvene boje.

Što se tiče njenih lekovitih svojstava, za početak, leblebija snižava holesterol. Ona blagotvorno deluje na organe za varenje. Preporučuje se osobama koje pate od sindroma iritabilnog creva. Leblebija ima i nizak glikemijski indeks, tako da može da pomogne u stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Leblebije su bogate kako rastvorljivim, tako i nerastvorljivim vlaknima. Dok rastvorljiva vlakna pomažu da žuč bude pod kontrolom, nerastvorljiva vlakna pospešuju varenje i pomažu kod mršavljenja. Takođe čine da se osećate sito duže vreme. Leblebije su bogate sadržajem gvožđa i to je važan prirodni dodatak za žene koje imaju menstruaciju, laktaciju ili su trudne. Deca koja rastu takođe imaju koristi ako leblebiju uključite u njihovoj ishrani. Leblebija smanjuju rizik od raka dojke, štite od osteoporoze i kod valunga u menopauzi.

Zbog svih navedenih prednosti, pravac u zdravu hranu i bez griže savesti uživajte u ovoj ukusnoj grickalici.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter