Izvor:
06.05.2017 u 09:10
0

MIT ILI ISTINA? Evo da li zaista ne smete jesti hranu na koju sleti MUVA!

Uz lepo vreme koje proleće donosi stižu nam i napasti zvane muve. I uvek se po pravilu nađu u blizini hrane, pa vole i da slete na nju.

Mada mnogi ne znaju kako stvari stoje, one su pune bakterija koje predstavljaju ozbiljnu opasnost za vaše zdravlje. I ne samo to, muva će gotovo uvek povraćati na hranu, kada sleti na nju!
Muve u proseku nose više od 200 oblika štetnih bakterija, zbog nehigijenskih stvari na koje često sleću, kao što su pokvarena hrana i fekalije.

– Čim dodirnu hranu, makar i samo na sekund, hiljade sićušnih dlaka na njihovim nogama prenose klice i bakterije sa svih prljavih stvari koje jedu – ističe entomolog Ron Harison.

S obzirom na to da muve mogu da prenesu ozbiljne, zarazne bolesti kao što su kolera, dizenterija i tifusna groznica, možda je najbolje da ne jedete hranu na koju one slete, dodaje ovaj stručnjak.

Razlog je više nego dovoljan da budete oprezniji sa hranom u mesecima koji slede. Očekuje se nas letnja sezona, a sa njom i nalet muva.

Malo opreznosti, može da učini mnogo za naše zdravlje.

Izvor: countryliving.com
Foto: Facebook/Dejan Djuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter