Izvor:
08.05.2017 u 22:04
0

I VI STE LJUBITELJ PICE? Omiljena italijanska hrana širom sveta ima ovoliko kalorija! (foto)

Mnogi od nas ne bi mogli da zamisle život bez pice, međutim, kada vidite koliko samo jedno parče može da ima kalorija, dva puta ćete razmisliti pre nego što naručite veliku.

Iako jedno parče pice može da ima značajan broj kalorija i popriličnu količinu masi, ona je i dalje dobar uzvor ključnih vitamina i minerala, ako ne preterujemo sa dodacima i količinom pojedenih kriški to jest.

Broj kalorija koje jedno parče pice može da ima u velikoj meri zavisi od veličine samog parčeta, tipa korice i priloga koje na nju stavljamo.

U proseku jedno parče pice može imati između 200 i 300 kalorija.

Pica prečnika 30 centimetara

Ako se odlučite samo za sir kao jedini prilog, onda parče pice ima 20 kalorija, dok u slučaju da na nju stavite i kulen, onda taj broj raste na 120.

Pica sa prečnika 35 centimetara

Ako je parče samo sa sirom, ono ima 280 kalorija, ako ste na njega stavili i kulen, onda taj broj raste na 300.

Prosečno parče vegetarijanske pice ima 260, dok svi koji naruče Margaritu u telo unose 250 kalorija.

Pored zdravih nutrijenata koje dobijamo iz paradajza i povrća na pici kao što je rukola, paprike ili prečurke, treba na umu imati da jedno parče pice (100 grama) može da sadrži i 30 odsto zasićenih masti, 24 odsto kalcijuma i 12 odsto masti i 7.3 odsto natrijuma od 100 odsto dnevne preporučene količine.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter