Izvor:
10.05.2017 u 19:35
0

OSMOČASOVNA DIJETA: Gledajte kako kilogrami nestaju!

Ideja posta kako bi se skinuo višak kilograma nikako nije nova. Ali ovakav koncept ipak jeste, a pojedine slavne ličnosti svim silama promovišu ovakav režim ishrane.

Ovakva dijeta na prvu ne zvuči naporno – osam sati jedete kako i šta želite, a onda sledi 16 sati strogog posta. I kažu da je to idealan put za dovođenje linije u red, a prate ga Miranda Ker i Nikol Kidman. Sam plan ishrane smislili su David Zinčenk i Piter Mur i sve presdstavili u knjizi "Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete šta želite".

Kako oni tvrde, sasvim je u redu osam sati jesti baš sve što poželite, ali onda morate da narednih 16 sati pustite telo da odmara, a ne da se bavi varenjem. Međutim, postavlja se i pitanje kojih je to idealnih osam sati u toku kojih treba jesti? Neki najuobičajeniji bi bio od 9 do 17, ali i par sati gore-dole neće predstavljati problem.

Šta je dozvoljeno?

U tome je čar ove dijete – dozvoljeno je sve, pod uslovom da to ne koristite kao izgovor za prejedanje. Naravno, ako ste sasvim ozbiljni u nameri da skinete višak, okrenućete se niskokaloričnim namirnicama, ali tvorci ove dijete kažu da će rezultati biti vidljivi čak i ukoliko se ne ograničavate. Možete čak i da unosite grickalice, ali opet ponavljamo, ukoliko zaista nameravate da skinete višak, okrenite se semenkama i sličnim laganim grickalicama, a čips zaobiđite.

Kako izgleda raspored?

Kada počinjete sa ovom dijetom, dobro bi bilo da počnete sa tri dana nedeljno posta, pa postepeno povećavajte sve dok ne osetite da bez problema možete da izdržite svih sedam dana posta.

Uz dijetu uvek ide i vežbanje

Osim što režim ishrane nije posebno naporan, i preporučena doza vežbanja je daleko od zahtevne. Tvorci ovog koncepta, naime, tvrde da je osam minuita svakodnevnog vežbanja sasvim dovoljno.

U svakom slučaju, ako ste skloni eksperimentima, a tradicionalni koncepti dijeta su vam dosadili, moguće je da će vam ovo predstavljati prijatnu promenu a možda i podsticaj da skinete tih par kilograma viška. Ako se odlučite da ovom konceptu date šansu, znajte da postoji samo jedno pravilo, a to je da ova dijeta nije izgovor za prejedanje.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter