Izvor:
16.05.2017 u 18:17
0

NAJNOVIJE OTKRIĆE: Ova namirnica može da uspori rak stomaka!

Milioni ljudi širom sveta boluju od raka stomaka, a sada je otkriveno da ovu bolest može da uspori paradajz.

Paradajz se uspešno bori protiv raka stomaka. Ova voćka može značajno da uspori rak jer koči razvoj ćelija kada se pojede u celosti, pokazuju najnovija istraživanja.

Ovo istraživanje moglo bi da otvori put drugim studijama koje bi se fokusirale na sprečavanje bolesti, kao i na korišćenje hrane kao dodatka konvencionalnim tretmanima, piše Dejli mejl.

Rezultati ovog istraživanja kontradiktorni su predthodnim istraživanjima prema kojima je samo likopen imao pozitivna svojstva u borbi protiv raka.

Autor studije Danijela Barone sa Onkološkog istraživačkog centra Merkoljano u Italiji rekla je da efekat paradajza nije povezan sa nekom određenom komponentom, kao što je likopen, već ukazuje da paradjz u celosti sa svim sastojcima ima efekat da zaustavi rak brata.

Istraživanjem je utvrđeno da svi sastojci paradajza utiču na sposobnost ćelija raka da se šire i razvijaju i da ih na kraju ubijaju.

Ovi rezultati imaju implikacije ne samo u smislu prevencije, već i otvaraju put novim vidovima lečenja, kažu naučnici.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter