Izvor:
26.05.2017 u 20:48
0

JEDITE VIŠE DA BISTE SMRŠALI: Ovi razlozi nagoveštavaju da je vreme za drastične promene u ishrani! (foto)

Kako bi započeo proces mršavljenja, metabolizam se mora čistiti. A to se ne može dogoditi ako ne unosite dovoljno hrane u organizam.

Kada naglo ograničite unos kalorija, telo bi se moglo prebaciti u izgladnjivanje, a tada se uništava mišićno tkivo kako bi se zadržala energija.

Studija američke zdravstvene ustanove donosi zaključak da bi žene trebalo da unose najmanje 1200 do 1500 kalorija dnevno. Jednom kad ta količina padne ispod tih brojeva, telu teško obavlja osnovne biološke funkcije koje nas drže zdravima.

1. Sve vreme razmišljate o hrani

Verovatno ne jedete dovoljno. Uvedite u svoj dnevni plan i male međuobroke koji će vam pomoći da unesete dovoljnu količinu kalorija i da budete skoncentrisani na ono što radite. Pomešajte hranu bogatu proteinima s onom koja sadrži brojna vlakna i telo će vam biti zahvalno.

2. Izbacujete obroke

Preskakanje doručka, ili još gore zamena sa kafom, loš je način gubitka kilograma. Izgladnjivanjem do ručka nećete postići ništa. Kako biste pravilno jeli, uključite u plan ishrane tri velika obroka i dva mala međuobroka sa izvorima zdravih kalorija poput orašastih plodova i namirnica od celih žitarica.

3. Izostaje vam menstruacija

Ako na zdrav način gubite kilograme onda se na telu ne osećaju velike i loše promene. Ako ne unosite dovoljno kalorija, a težina pada, menstrualni ciklus postaje neredovan. Može se dogoditi da se uopšte ne događa zbog nedostatka zdravih masnoća koje proizvode polne hormone.

4. Imate jake glavobolje

Mozgu je potrebna glukoza iz krvi, a glukoza nastaje iz ugljenhidrata. Izbacite li unos dovoljne količine hrane, nemojte se čuditi osećaju slabosti. U tim trenucima u mozgu nedostaje energije.

5. Osećate se umorno

Ako nemate energije za kratko vežbanje ili izvršavanje fizičke obaveze, ne jedete dovoljno. Zbog manjka kalorija mogli biste se osećati vrlo slabo i umorno.

6. Vrlo ste razdražljivi

Dugo niste ništa pojeli i vaš organizam oseća neverovatnu glad, vrlo je verovatno da ćete se osećati ljutito i razdražljivo. Nikakav gubitak kilograma nije vredan promjene raspoloženja.

7. I nakon obroka ste nezadovoljni

Napunite tanjur celim žitaricama, zdravim mastima i dobrim belančevinama i nećete osećati potrebu za dezertom. Jedna mala salata s niskom količinom kalorija će vas samo ostaviti gladnima, a organizam tu ne može ništa.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter