Izvor:
03.08.2017 u 14:05
0

NAMIRNICE KOJE JEDETE UTIČU NA POL DETETA: Evo koje da unosite ako želite dečaka, a koje ako želite devojčicu!

Jedno od najčešćih pitanja koja budući roditelji traže na Guglu je kako dobiti dečka ili devojčicu. Iako je šansa 50-50, neke životne navike, kao što su prehrana i odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol deteta.

Prema novom istraživanju objavljenom u "The Royal Societyju", ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčinske prenatalne ishrane.

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola. Otkriveno je i da žene koje pre začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dečaka. Ovaj zaključak sličan je istraživanju sprovedenom na univerzitetima Exeter i Oxford, objavljenom 2008. a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću verovatnoću da će roditi dečaka.

Čak i vrsta hrane može uticati na pol deteta jer deluje na kiselost vaginalne flore. Tako da želite li devojčicu, jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom, kisele namirnice, a izbegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krompir).

Želite li začeti dečaka, preporučuje se manje jesti mlečnih proizvoda, a više povrća i svežeg voća, posebno banane i alkalne namirnice, što pogoduje spermićima s Y hromozomom.

Izvor:Kurir.rs

Foto:Twitter/mom_junction

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter