Izvor:
11.08.2017 u 20:31
0

OBOŽAVAĆETE OVO POVRĆE: Potrebno mu je 7 dana da preporodi vaš organizam!

Ova biljka sadrži veliku količinu vitamina A, B, C, K, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Oni koji su uključili celer u svoju ishranu znaju da je njegova korist za ljudsko zdravlje impresivna. Za samo 7 dana pozitivan uticaj je već bio primetan.

Celer je niskokaloričan, jedan celer ima samo 15 kalorija, tako da je odličan za mršavljenje. Kako celer čini 95% vode, uspešno sprečava dehidrataciju tokom dana.

Pozitivan uticaj ima i na nivo holesterola, pa samim tim i na krvni pritisk. Studija Univerziteta u Čikagu otkrila je da je hemikalija koja se nalazi u celeru, ftalid, smanjila nivo holesterola za 7% i krvni pritisak za 18%.

I ono što će posebno biti interesantno muškoj populaciji, celer je odličan afrodizijak.

On sadrži visok nivo muških feromona, androstenona i androstenola. Smatra se da konzumiranje celera može povećati nivo atraktivnosti muškaraca koji ga koriste u ishrani.

Pozitivan uticaj ima i na plodnost muškaraca, u kombinaciji sa vitaminom E, povećava broj spermatozoida. Aldosteron, muški hormon, poseduje afrodizijak, koji takođe stvara zdravo okruženje za kvalitetnu spermu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter