Izvor:
20.08.2017 u 20:16
0

7 SUPER UPOTREBA KOKOSOVOG ULJA U SLUŽBI ISHRANE I LEPOTE!

Većina ljudi upoznata je sa učincima maslinovog ulja, ali da se ja pitam, ocenjujem kokosovo ulje kao broj jedan među svim uljima.

Ukoliko ste pobornik bio proizvoda i želite zaobići ostale preparate krcate hemikalijama ili jednostavno volite miris i ukus kokosa, vreme je da isprobate ovo ulje u svrhu koja vam najviše odgovara.

Kokosovo ulje možete koristiti za sledeće: masaže, losion za telo, hidratantni piling, sredstvo za čišćenje lica, odstranjivač šminke, dubinska maska za kosu, krema za brijanje, neki čak spominju i highlighter, ima antibakterijsko delovanje te umiruje nadraženu kožu…

Svrhe u koje ja koristim kokosovo ulje:

  1. Maska za kosu

    Volim naneti ulje u obilnom sloju po celoj kosi, od temena do vrhova, zatim zamotam u kapu za tuširanje te omotam peškirom i tako ostavim da deluje nekoliko sati. Što duže to bolje!

  2. Piling za teloRastopim oko pola šolje ulja i dodam sodu ili so i time istrljam telo.
  3. Krema za rukeNakon pranja suđa ruke su mi uvek isušene zato nanesem par kapi da koža zadrži vlagu i bude fino mekana i glatka.
  4. Skidanje šminkeSkida čak i vodootpornu šminku pokazalo mi se bolje od nekih miceralnih voda i odstranjivača.
  5. Ulje za kuvanje i salateTu nemam šta da dodam, svi znamo da pre kuhanja stavimo ulje.
  6. Maska za liceDodate med i eto super maskice koja smanjuje nastanak akni.
  7. Ulje za sunčanjeTrebalo bi da budete oprezni jer ulje nema zaštitni faktor pa je potrebno prvo naneti kremu sa faktorom pa tek onda ulje.

Pretpostavljam da kokosovo ulje ima još različitih primena sa kojima ja nisam upoznata. Vi ga možete iskoristiti za bilo koji deo tela, naravno da je dobro i za usne, omekšavanje kutikule, stopala, samo se treba poigrati sa njim, neke sastojke dodati, npr. ulje čajevca, sol, sve zavisi šta želite postići.

Ulje je lako dostupno, može se kupiti u bio trgovinama i online.

Kupila sam 400 ml po cijeni od 65 kn (u Srbiji oko 800 dinara)

Ulje je pakovano u teglici sa poklopcem, otvor je širok pa ako kuvate možete bez problema kašikom zagrabiti ulje.

izvor/zena.blic

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter