Izvor:
23.08.2017 u 20:34
0

SUSAM SKIDA HOLESTEROL, JAČA IMUNITET: A odličan i za negu kose!

Zahvaljujući biljnim vlaknima koje poseduje, susam snižava holesterol u krvi a pored apsorpcije dijetalnog holesterola, pomaže i u smanjenju pojedinih vrsta kancerogenih oboljenja.

Kako je veoma zastupljen na našim područjima ali i na našoj trpezi, neophodno je pomenuti da ovu biljku odlikuju još mnoga lekovita svojstva. Budući da ima bogato antikoagulativno dejstvo, susam sprečava zgrušavanje krvi, leči hemoroide, migrenu i opekotine. Semenke susama jedan su od najkorišćenijih dodataka ishrani, a ulje dobijeno iz njih veoma je kvalitetno, pa se često koristi kao zamena za maslinovo ulje.

U domaćinstvu, često se koristi i ulje od susama koje poseduje laksativno dejstvo, te ga bez ustručavanja možete upotrebljavati i u slučaju opstipacije (zatvora) ali i za detoksikaciju organizma. Ovo ulje možete koristi i za lečenje hemoroida kao i za saniranje povreda i promena na koži kao što su bradavice, čirevi, bubuljice i opekotine.

Pored lekovitih svojstava, susam ali i ulje koje smo pominjali, možete koristi i u beauty rutinama. Dobar je za negu kose, pospešuje cirkulaciju pa samim tim i sprečava opadanje kose i njeno lomljenje.

Susam, takođe ima i dejstvo snažnog afrodizijaka. U državama u kojima se gaji, na bazi ovog začina pripremaju se i napici za potenciju.

izvor/stiklaipatika

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter