Izvor:
25.08.2017 u 17:26
0

Petak je tu i sve je spremno za BELU PICU NA ŽARU! (recept)

Petak je tu i vreme je za opuštanje sa prijateljima. Predložite im super ideju za večerašnje druženje, ali gril bela pica neka ostane iznenađenje, ukusno i hrskavo. Oduševićete ih. A sada recept za ovo ukusno čudo.

Sastojci:

– 1 kilograma testa za picu (kupovnog testa)
– 3 kašike maslinovog ulja
– 2 karanfilića, fino iseckana
– 1 čaša sveže mocarele
– ¼ crveni luk, tanko rezani
– ¼ šolje krupnog kozjega sira
– Ureze od parmezanskog sira
– Sveži listovi bosiljka
– Karamelizirane pečurke

Priprema:

Oblikovati testa u 2 pice srednje velučine. Neka testo odstoji 5 minuta, a zatim ga ponovo formirajte. Testo premažite ili sokom od paradajza ili blagim kečapo, a možete i pavlakom. Prebacite testo na roštilj (može biti talandara ili roštilj rešetka) i stavite direktno na ugrejano postolje. Svaku stranu pecite oko 3 minuta. Testo treba da bude zlatne, braon sa oznakama žara sa obe strane. Kada se testo pripremi, uklonite ga sa grila i vratite ga na ploču za pečenje.

Polijte maslinovo ulje preko pice i potresite lukom. Na picu stavite sve potrebne sastojke – mocarelu, crveni luk, kozji sir i pečurke na vrhu i vratite na roštilj sve dok se sir ne stopi. Koristeći kuhinjsku lopatu, uklonite picu sa roštilja i po potrebi posolite solju i biberom. Ukrasite sa dugim trakama parmezanskog sira i listova bosiljka. Skinite i poslužite odmah.

izvor/stiklaipatika

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter