Izvor:
29.08.2017 u 21:51
0

HRANA KOJA UBIJA I HRANA KOJA LEČI!

Zbog brzine života,izgubili smo osećanje za porodični ručak. Nemamo više tu emocionalnu povezanost sa porodicom dok jedemo.I ono što je najvažnije ne hranimo se zdravo iz više razloga,malo zbog predrasuda malo zbog neinformisanosti.

U emisiji "Posle ručka",gosti su pokušali da odgovore na pitanja gledalaca u vezi sa zdravom ishranom i da objasne da to nije skupo i još manje komplikovano.

-Ne možemo govoriti o umerenosti loših proizvoda. Bitno je da si umeren kad je dobar proizvod u pitanju a loše kad je loše ne bi ga trebalo uzimati uopšte-kaže prof.dr. Momčilo Matić autor knjige "Hrana koja ubija,hrana koja leči" u emisiji "Posle ručka".

Čovekovo zdravlje, kreativnost, efikasnost i raspoloženje direktno su uslovljeni načinom ishrane koji svakodnevno primenjuje. Pravilna i zdrava ishrana pomaže pojedincu da se lakše suoči sa životnim teškoćama i da se zaštiti od brojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Zdrava ishrana u porodici omogućava mnogo pravilniji fizički i duhovni razvoj dece i više radosti i ljubavi u medjusobnoj komunikaciji i zajedničkom životu.

Matić insistira na balansu unošenja namirnica u organizam. Profesor kaze da bi trebalo da uzimamo i čokoladu,i burek ali baš u malim količinama. Nije svaka hrana za svako doba dana. I to je veoma bitan momenat o kojem bi trebalo da vodimo računa.

U toku je spremanje zimnice, stoga savetujemo domaćice da se bolje informišu kako da zdravo spreme hranu za zimu.

pratite nas na happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter