Izvor:
01.09.2017 u 19:18
0

ZA MIŠIĆAVO TELO KLJUČNO JE OSAM NAMIRNICA: Ovakvom ishranom doćićete do idealnog izgleda!

Međutim, da bismo izgledali lepo moramo da se rešimo tih masnih i ukusnih navika u ishrani. Temeljna analiza anatomije ljudskog tela pokazala je koje namirnice podstiču i pospešuju rast mišića.
Džef Volek, stručnjak za fitnes i ishranu i profesor na Univerzitetu Konektikat, otkrio je osam namirnica koje oblikuju telo i, što je bitnije, održavaju tu lepotu i jačaju imunološki sistem i zdravstveno stanje.

Jaja — savršen protein. Proteini u jajima imaju najvišu biološku vrednost koja može da zadovolji sve potrebe vašeg tela za proteinima. Pored proteina, jaja sadrže i vitamin B12 koji je neophodan za izgradnju i rad mišića. Umerena dnevna konzumacija jaja neće povećati rizik od srčanih oboljenja.

Bademi — lek za mišiće. Bademi su najbolji izvor vitamina E, a vaše telo taj vitamin najbolje apsorbuje upravo iz badema. Ta činjenica je utoliko važna za one koji žele da imaju mišiće jer vitamin E deluje preventivno na moguća istezanja mišića i upale posle i pre treninga. Bademi pre i posle treninga opuštaju mišiće tako da je mogućnost povrede manja. Nekoliko badema dnevno biće sasvim dovoljno da što pre i bezbolnije uočite rezultate napornog treninga.

Losos — regulator rasta mišića. Losos sadrži visokokvalitetne proteine i omega 3 masti koje opuštaju mišiće, a prilikom povreda uz konzumaciju lososa dolazi do mnogo bržeg oporavka nego inače. To je izuzetno važno jer da biste izgradili mišiće vaše telo uvek mora da ima zalihe proteina, a losos je odličan izvor za to.

Jogurt — odlična kombinacija. Jogurt je idealna kombinacija proteina i ugljenih hidrata, koja je potrebna za oporavak iscrpljenih i stvaranje snažnijih mišića.

Goveđe meso — izvor gvožđa. Cink i gvožđe su osnovni minerali za stvaranje mišića, a najviše ih ima u goveđem mesu. To meso predstavlja odličnu kombinaciju minimuma kalorija i velike količine gvožđa i cinka.

Maslinovo ulje — tečna energija. Ulje je odlično za mazanje tela kada ste na nekom takmičenju i želite da pokažete rezultate mukotrpnih treninga u teretani, ali maslinovo ulje je mnogo bolje ukoliko ga ne nanosite na svoje telo, već ako ga u telo unosite. Naime, maslinovo ulje je bogato energijom koja će vam omogućiti da iz dana u dana povećavate broj vežbi koje radite, a da pri tome ne osetite kako vam telo slabi.

Voda — odlično osveženje za mišiće. Dovoljna količina unesene vode poboljšaće izdržljivost vašeg tela tokom vežbanja i ublažiće moguće povrede. Dobro hidratizovani mišići imaju tendenciju bržeg rasta.

Kafa — podstiče izdržljivost. Uključivanje kofeina u plan treninga podstiče izdržljivost. Studija objavljena u magazinu „Medicina, nauka, sport i vežbe“ pokazala je da su ispitanici koji su pre treninga pili dve šolje kafe pokazivali za 9 odsto bolje rezultate tokom trčanja od svojih kolega koji nisu konzumirali kofeinske napitke.

Izvor:Alo.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter