Izvor:
05.09.2017 u 01:01
0

OVO JE BILJKA BESMRTNOSTI: Smanjuje šećer, poboljšava imunitet i topi kilograme!

Postoje mnoge lekovite biljke, ali samo jedna je dobila ime – biljka besmrtnosti.

Aloja vera deluje protiv upala, virusa, bakterija i gljivica, odlična je za kožu kao i za zdravlje uopšte. Egipćani su je zvali biljkom besmrtnosti, a Indijanci rajskim štapićem. Krcata je vitaminima i mineralima uključujući vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C i E, magnezijum, kalcijum, gvožđe, cink, selen, kloin i kalijum.

Aloja je, takođe, bogata aminokiselinama i pomaže u alkalizaciji organizma. Uz to, polisaharidi i antioksidansi u aloe veri poboljšavaju imunitet organizma.

Aloa vera je jedna od kućnih biljaka koju je najlakše uzgojiti. Traži minimalno održavanja, samo povremeno zalivanje, toplotu te povremenu fertilizaciju. Aloju je dobro držati i u spavaćoj sobi jer pomaže kod nesanice. Ova sočna biljka ima debele listove punjene gelom koji se vrlo lako može skupljati.

Jednostavno presecite list i nožem sastružite ili iscedite gel za bilo koju od niže navedenih namena. Preporučuje se korišćenje najvećih i najzrelijih listova kako biste izvukli maksimalnu korist, jer ti listovi sadrže najveću koncentraciju gela.

Devet dobrobiti za zdravlje spoljašnje primene aloje:

1. Smiruje opekotine
2. Zaceljuje rane
3. Leči akne i ekceme
4. Smiruje osip, čir i druge kožne probleme
5. Umanjuje svrab nakon ugriza komarca
6. Smanjuje pojavu bora
7. Regeneriše kosu, a može smanjiti i ćelavost
8. Hidrira kožu
9. Može se koristiti kao gel za brijanje

Devet dobrobiti za zdravlje oralnog uzimanja aloje:

1. Smiruje nadraženi želudac i probavne probleme poput sindroma iritabilnog creva, zatvora, nadutosti i ulceroznog kolitisa
2. Poboljšava lošu probavu i gorušicu
3. Stabilizuje šećer u krvi
4. Poboljšava zdravlje desni i zuba
5. Poboljšava imunitet
6. Pospešuje stvaranje belih krvnih zrnaca i zdravih ćelija kod osoba obolelih od raka
7. Jača srce i poboljšava kvalitet krvi
8. Poboljšava zdravlje urinarnog trakta
9. Smanjuje upalu izazvanu artritisom

Napravite sok od aloje za detoksikaciju organizma

Sok od aloje je odličan izbor za detoksikaciju, a s obzirom da čisti organizam, pomaže i pri mršavljenju. Sok od aloje koristan je i za srce zahvaljujući sastojku beta-sitosterolu, koji sprečava apsorpciju holesterola u organizmu i smanjuje nivo triglicerida. Zbog svojih laksativnih svojstava, sok aloje pomaže kod zatvora, međutim nemojte ga piti u prevelikim količinama, jer može izazvati dijareju.

Sastojci za detoksikacijski sok od aloe vere:

– list aloje vere
– pomorandže
– voda (po izboru)

1. Izvadite gel iz lista aloje
2. Dve kašike gela stavite u blender
3. Iscedite sok iz pomorandži tako da dobijete jednu čašu soka te ga dodajte gelu aloje
4. Po želji, dodajte jednu čašu vode
5. Miksujte mešavinu oko 1 minut i nakon toga sok je spreman za konzumaciju

Pažnja: Ne konzumirajte više od 2 kašike aloja vera gela na dan. Konzumacija aloje ne preporučuje se trudnicama i ženama koje doje. Takođe, posavetujte se s lekarom oko oralne konzumacije aloje ukoliko uzimate određene vrste lekova poput diuretika.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter