Izvor:
06.09.2017 u 21:06
0

NAKON 80 GODINA OD BELE ČOKOLADE STIŽE RUBI: Naučnici otkrili novu vrstu koja je potpuno drugačija od prethodnih!

Nakon 80 godina stigla nam je nova vrsta čokolade.

U Šangaju je premijerno predstavljena Rubi čokolada, četvrta vrsta čokolade posle mlečne, crne i bele. Predstavnici švajcarskog giganta i proizvođača čokolade Barry Callebaut objasnili su da su u proizvodnji korišćena zrna kakaoa boje rubina u kombinaciji sa bobičastim voćem.

Nova čokolada je nazvana Rubi, zbog ružičaste boje, poslednja je od četiri vrste čokolade kreirane od izlaska bele čokolade tridesetih godina prošlog veka. Proizvođač se nada da će nova vrsta slatkiša brzo steći popularnost među ljubiteljima čokolade.

Ukus nove čokolade je potpuno drugačiji, a oni koji su je probali kažu da nije ni gorak, ni mlečan, ni sladak.

"Rubi čokolada je veoma različita i vrlo pametna stvar. Osvežavajuća je i ima laganu i kremastu strukturu. Ima lagan voćni ukus, tako da niste ni svesni da jedete jedno parče za drugim. Tako će potrošači moći da pojedu mnogo više ove čokolade od drugih vrsta na koje su već navikli", izjavio je za The Sun ekspert za čokoladu Angus Kenedi.

Ostaje da vidimo da li je ovo samo marketinški potez kompanije i da li će ova vrsta čokolade doživeti popularnost svojih prethodnica. Činjenica da ju je osmislio jedan od najvećih proizvođača čokolade i kakaoa ohrabruje.

Telegraf
Foto: Twitter/psancintel/Twitter/BCgroupnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter