Izvor:
10.09.2017 u 00:26
0

MASLINOVO ULJE JE ODLIČNO ZA ORGANIZAM: Evo zbog čega treba da ga konzumirate često!

Maslinovo ulje se od davnina koristi u mnoge svrhe – od zdravlja, preko nege do ishrane. Ono što maslinovo ulje čini super hranom jeste visok nivo mononezasićenih masti, posebno oleinske kiseline i različitih antioksidanata.

Evo zbog čega svakog jutra treba da konzumirate 1 kašiku maslinovog ulja:

Antikancerogeno dejstvo

Svojstva ekstra devičanskog maslinovog ulja su od pomoći protiv nekoliko vrsta raka. Kada su vršena istraživanja, najbolji rezultati su se pokazali u slučaju raka dojke i organa za varenje.

Demencija

Jedan od uzroka Alchajmerove bolesti je povećana akumulacija beta-amiloida u mozgu. Tim stručnjaka sa Univerziteta Monro u Luizijani otkrio je da oleokantal, jedinjenje koje se nalazi u ekstra devičanskom maslinovom ulju, ima moć da kontroliše nivo beta-amiloida i značajno povećava njegovo čišćenje.

Šećer u krvi

Ekstra devičansko maslinovo ulje je pokazalo sposobnost da smanji učestalost dijabetesa. Njegovo konzumiranje može da bude od pomoći u lečenju dijabetesa tipa 2.

Krvni pritisak

Studija objavljena u jednom američkom stručnom časopisu, pokazala je da su učesnici sa visokim krvnim pritiskom na kraju smanjili unos lekova, zahvaljujući konzumiranju 30-40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja svakog jutra.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter