Izvor:
10.10.2017 u 21:33
0

JABUKOVO SIRĆE MOŽE BITI OPASNO PO ZDRAVLJE: Evo kako ne smete da ga koristite!

Jabukovo sirće odavno je poznato kao sjajno sredstvo za rešavanje raznih telesnih tegoba, ali i kao zdraviji izbor za dijabetičare.

Iako postoje mnoge lekovite primene jabukovog sirćeta, neke informacije o njemu su ipak netačne. Svako korišćenje treba da bude sa oprezom, jer previše ove namirnice ipak može da bude loše za organizam!

Za početak, pravilno uzimanje jabukovog sirćeta ne bi trebalo da bude više od 5 kašičica dnevno. Može da se koristi u salatama, jelima, sa povrćem ili piti u čaši vode. Ali, previše jabukovog sirćeta može da iziritira želudac, uništi zubnu gleđ i ošteti jednjak.

Bez obzira na sva njegova pozitivna svojstva, sirće je veoma jako i pogrešnim korišćenjem možete da napravite više štete nego koristi.

Ne pijte jabukovo sirće na prazan želudac
Kiselina sirćeta i jabuke može da iziritira želudac ako se pije natašte. Kako biste se osećali sito, a da ne dobijete nuspojave grčeva i bola, radije pojedite doručak bogat proteinima. U tom obroku možete da koristite jabukovo sirće ili da ga popijete u čaši vode nakon jela.

Zabluda o detoksikaciji
Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije prirodan način čišćenja od toksina, jer naš organizam već ima svoj sistem. Jetra, bubrezi i creva pomažu telu da apsorbuje hranljive materije, dok one koje nisu korisne izbacuje kroz mokraću i stolicu. Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije dobar način.

Jabukovo sirće kao probiotik
Probiotici mogu da pomognu da pospešite zdravlje creva i održavate urednu probavu. To se događa zbog fermentisanosti sirćeta, koje sadrži dobre bakterije. Zabluda o ovom pozitivnom svojstvu jeste da se to može naći u svakom kupljenom jabukovom sirćetu, a to nije istina. Jedino nepasterizovano jabukovo sirće sadrži enzime, proteine i probiotike, jer se pasterizacijom oni uklanjaju.

Izvor:stil.kurur.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter