Izvor:
14.10.2017 u 23:41
0

ČAROBNA „PILULA“ ZA NAŠE TELO: A još ukusna i zdrava, dovoljno je reći MED!

Dobar je i za izgled i za stanje našeg organizma.

Svi tražimo čarobnu pilulu za naše telo, a da je ukusna i da nam prija, a niko ne sluti da nam sve to priroda daruje i to za sitne pare.
Med je neverovatno zdrava namirnica, a evo za šta je sve dobar:

Čisti kožu

Med je odličan antioksidant, što znači da će njegova redovna potrošnja očistiti vaše telo od raznih toksina. Pored toga, antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje kože.

Skida kilograme

Za gubljenje kilograma obično se prvo traži od vas da izbegavate slatkiše, ali se to ne odnosi na med. To je zato što šećer prisutan u medu ima drugačiji sastav od onog koji se nalazi u drugim zaslađivačima. Med ubrzava vaš metabolizam, što je bitno za gubitak težine.

Smanjuje nivo holesterola

Med uopšte nema holesterol. Naprotiv, njegove sastavne komponente i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Dnevna konzumacija meda ima blagotvorno dejstvo na nivo antioksidativnih jedinjenja u organizmu, koji se mogu boriti protiv viška holesterola.

Jača srce

Istraživanja pokazuju da antioksidanti sadržani u medu mogu sprečiti suženje arterija. U zavisnosti od mesta pojave, suženje može dovesti do srčane insuficijencije, pogoršanja memorije ili glavobolje. Piti čašu vode sa nekoliko kašika meda dovoljno je da to spreči.

Bolje pamćenje

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnovi celularni antioksidativni sistem odbrane i kao posledicu, poboljša memoriju. Osim toga, kalcijum koji se nalazi u medu lako može prouzrokovati mozak, koji ima blagotvorno dejstvo na njegovo funkcionisanje.

Uspešan san

Šećer u medu povećava nivo insulina u krvi, a zatim oslobađa serotonin. Serotonin se dalje transformiše u melatonin, hormon koji obezbeđuje kvalitetan san.

Zdravije srce

Med je jak antiseptik, pa se preporučuje jedna kašika meda na prazan želudac. Ovaj jednostavni ritual pomaže u sprečavanju različitih bolesti povezanih sa digestivnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, med uništava klice i leči male rane u mukoznoj membrani.

Smanjuje nervnu napetost

Ovo bi moglo zvučati čudno, ali činjenica je činjenica. Med smiruje živce i oslobađa od umora. Glikoza sadržana u medu je od suštinskog značaja za rad neurona. Brzo se apsorbuje u krv, što pomaže opuštanju i ublažavanju psiholoških poremećaja.

Izvor: srbijadanas.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter