Izvor:
15.10.2017 u 14:57
0

DOBRA ZA ZDRAVLJE: Dijeta sa pečurkama!

Nova hit dijeta nazvana je još i "M-plan", jer uz pomoć nje lako eliminišete masti.

Pečurke sadrže vlakna koja su dobra za probavu, a osim toga ostavljaju osećaj sitosti dugo vremena pa niste stalno gladni. To će sprečiti stalnu želju za nezdravim grickalicama.

Dijeta od pečuraka dobra je za zdravlje.

Pečurke su pomalo zanemarene iako su bogate proteinima koji su naročito važni za normalno funkcionisanje organizma, a opet nemaju puno kalorija. Takođe, ovo je jedna od retkih dijeta koja je dobra za zdravlje jer podrazumeva uravnoteženu ishranu.

Poenta ove dijete je da jedan obrok dnevno (samo jedan) zamenite obrokom od pečuraka. Bitno je pridržavati se ove preporuke dve nedelje. Ljudi koji su osmislili ovu dijetu garantuju pozitivne rezultate i reakcije. Navodno možete pozdraviti nakupine sala na stomaku, bokovima i preponama.

A dok se ne pojave detalji vezani za ovu dijetu, vi se počastite ukusnim jelima sa pečurkama koje već znate. Primera radi, možete za doručak napraviti omlet, a za ručak gulaš od pečuraka. Za večeru pripremite pečurke na roštilju ili grilu. To su sve ukusni, a niskokalorični obroci.

Ako se ova dijeta ne pokaže kao delotvorna, znate da ste uživali u zdravoj hrani. Pečurke sadrže veće količine vitamina B1, B2, C i D, dijetalnih vlakana, kao i mineralnih materija (kalijum, gvožđe, cink, kalcijum). Pečurke su jedine namirnice biljnog porekla koje u svom sastavu sadrže vitamin D pa se stoga često preporučuju kod sprečavanje rahitisa, i drugih metaboličkih bolesti kostiju.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter