Izvor:
03.11.2017 u 14:32
0

OTARASITE SE MASNIH NASLAGA: Banane će vam pomoći u tome!

Uprkos mišljenju da bananu treba izbegavati ukoliko želite da izgubite kilograme, ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rešava višak vode u telu i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam, čineći u saradnji s drugim ubicama masti poput lana i spanaća pravu invaziju na nepoželjne masne naslagice.

Banana obiluje kalijumom koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma, a jedna banana sadrži čak 450 mg ovog elementa.

Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše telo, pa konzumirajući bananu zavaravamo glad.

Bananu koristimo u dijetalnim napicima kao bazu kojoj dodajemo prirodne topilice masti poput lanenih semenki, bobičastog voća i spanaća koji između ostalog daju našem telu vitamine i minerale.

1. Banana napitak s lanenim semenkama

Sastojci:

– 1 pomorandža

– 1 banana

– 2 čajne kašičice sirutke

– 2 čajne kašičice lanenih semenki

2. Banana s bobičastim voćem

Sastojci:

– 1 banana

– 1 šolja bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)

– 1 čajna kašičica meda

– 1 čajna kašičica izrendanog đumbira

– pola šolje mlake vode

3. Banana napitak sa spanaćem

Sastojci:

– 1 banana

– 200 g opranog svežeg spanaća

– pola šolje "lajt" (light) jogurta

– trećina šolje zobenih pahuljica

– 1 čajna kašičica meda

Priprema ovih napitaka jednaka je za sve vrste, samo je potrebno sastojke ubaciti u blender i izmiksati. Ove dijetalne, ali pre svega zdrave napitke možete konzumirati kao međuobrok ili večeru, iako najbolji učinak na telo imaju ujutro za doručak jer tada organizam najbolje apsorbira i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne naslage nataložene oko struka.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Authority Nutrition

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter