Izvor:
15.11.2017 u 19:42
0

IMATE ČESTE URINARNE INFEKCIJE: Rešite ih se ovom efikasnom ruskom metodom!

Čest nagon za mokrenjem, peckanje i krv u urinu, vidljiva mikroskopski ili golim okom, simptomi su koji bez sumnje ukazuju na urinarnu infekciju. Skoro da nema žene koja je bar jednom nije imala, dok je mnogo onih kojima se ova infekcija javlja i više puta godišnje. Uzroka je bezbroj, a vodeći su pad imuniteta i nedovoljan unos tečnosti.

Oni koji se nalaze u začaranom krugu ove bolesti mogu preterati sa upotrebom antibiotika, pa je najvažnije pravilo u lečenju strogo se pridržavati saveta lekara.

Vrstu antibiotika, dužinu trajanja terapije i dozu isključivo propisuje lekar nakon pregleda i terapija je prilagođena svakom pacijentu posebno.

Terapija antibioticima nije jedina koja se preporučuje, naročito u slučajevima kada se infekcije ponavljaju.

Ženama koje zbog ešerihije imaju tri ili više epizoda nekomplikovanih zapaljenja mokraćne bešike tokom jedne godine Evropsko udruženje urologa preporučuje da u trajanju od tri meseca koriste kapsule koje u sebi sadrže neaktivne delove bakterije ešerihije koli, pomoću čega se podiže imunitet u borbi protiv nove infekcije.

Takođe, ima i delotvornih biljnih preprata koji blagim antiseptičkim dejstvom pomažu u borbi protiv akutnih urinarnih infekcija, ali i pomažu smanjenju procenta ponavljanja istih.

Ovi preparati mogu se uzimati i preventivno nakon završetka terapije antibioticima.

Naročito se preporučuje ruski melem za bubrege čiji su glavni sastojci ovas, šipurak i aloja.

Važno je i nastaviti sa dovoljnim unosom vode u organizam, uz smanjenje veštački zaslađenih sokova i kafe.

Ruski melem za bubrege

– Sipati 500 g ovsa sa ljuskom u emajliranu šerpu
– Preliti sa 3 l ključale vode, zagrevati do ključanja, a zatim kuvati tri-četiri minuta
– Dodati 100 g samlevenih šipuraka i kuvati još pet minuta, a zatim skinuti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi
– Procediti, dodati četiri kašike sveže isceđenog soka od aloje i 100 g domaćeg medadobro promešati i odložiti u frižider
– Piti 10 minuta nakon obroka po 2 dl eliksira pomešanog sa 2 dl surutke
– Tokom ove terapije ne smeju se konzumirati masna hrana, meso i so
– Eliksir zdravlja piti tri dana, pa pauzirati tri, a zatim sve ponoviti
– Ovas sadrži vitamine iz grupe B, šipurak je bogat vitaminom C, dok aloja jača imunitet

Vesti online
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter