Izvor:
16.11.2017 u 19:07
0

LEK ZA DIJABETES: Grickajte badem i regulišite nivo šećera u krvi!

Broj obolelih od dijabetesa i dalje raste neverovatnom brzinom, a najčešći oblik je dijabetes tipa 2

Dijabetes pogađa 415 miliona odraslih osoba širom sveta. Simptomi uključuju osećaj žeđi, umora, česti odlasci u toalet i zamućen vid.

Međutim, dodavanjem popularne grickalice u vašu ishranu možete u velikoj meri ublažiti ove simptome. Nedavno istraživanje je pokazalo da bademi mogu pomoći pacijentima tipa 2, što čini 90 % onih sa dijagnozom dijabetesa.

Ranija istraživanja su pokazala da bademi smanjuju visok krvni pritisak i povezani su sa prevencijom demencije.

Studija objavljena ove godine otkrila je da grupa pacijenata sa dijabetesom tipa 2, koji imaju povišen nivo holesterola, imaju višestruku korist za zdravlje srca ako konzumiraju bademe, naročito sirove.

Zdravlje srca može biti ugroženo kod pacijenata sa dijabetesom, a to je veoma komlikovano stanje.

Pored toga, još jedna studija, koja je objavljena ove godine, u časopisu "Nutrition and Metabolism" istakla je efekat dodavanja 60 g badema u ishranu grupe pacijenata kojima je dijagnostifikovan dijabetes tipa 2. Otkrili su da je konzumiranje badema spustilo nivo glukoze u serumu za 6%, kao i hemoglobin za 3%.

Nalazi su pokazali da konzumiranje badema kao dela zdrave balansirane ishrane može pomoći u dugoročnom poboljšanju nivoa šećera u krvi.

Osim što pomaže pacijentima s dijabetesom, badem je veoma koristan i za zdrave osobe. Oni mogu da doprinesu gubitku težine, zahvaljujući tome što imaju niski glikemijski indeksu i bogati su proteinima. Pored toga, sadrže veliku količinu vlakana i dobrih masti, kao i vitamin E, magnezijum i kalijum.

Telegraf
Foto: kakolijeciti.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter