Izvor:
06.07.2016 u 21:11
0

UŽIVAJTE U MALIM CRVENIM VOĆKICAMA: Saznajte sve prednosti konzumiranja MALINA

Male crvene voćkice ne samo da su ukusne, već su i mnogo zdrave. Leto nas, svakako, uvek asocira na maline koje se u Srbiji uspešno gaje, a kada pročitate zbog čega ih što češće treba konzumirati, postaće vam omiljeno voće.

Porcija malina prvenstveno će pozitivno uticati na izgled vaše kože, doprineće njenom svežem izgledu i blistavosti. Malina sadrži resveratrol, koji usporava starenje, tako da je idealna za domaću masku za lice. Pomešajte šolju jogurta i maline, dok se smesa ne sjedini, pa nanesite na lice. Ostavite da stoji 15-ak minuta pa isperite. Koža će postati glatka i sjajna.

Takođe, samo 100g ove voćke sadrži čak 44% dnevno preporučene količine vitamina C. Svakodnevno konzumiranje malina, kao i lista maline, koji se koristi i u medicinske svrhe pomoći će kod kardiovaskularnih oboljenja, sprečavanja menstrualnih bolova, horminskih poremećaja i avitaminoze.

U poslednje vreme se istražuje delovanje maline na maligne ćelije. Ustanovljeno je da se elaginska kiselina, koje ima dosta u malinama, sprečava umnožavanje ćelija raka. Može se koristiti kako plod, tako i čaj od malina. Prema tome, iskoristite letnji period i konzumirajte što više sezonskog voća.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter