Izvor:
25.11.2017 u 04:23
0

LEPI I ZDRAVI: Evo zašto bi žene trabalo češće da piju pivo! (foto)

zanUmereno ispijanje alkoholnih pića je dobro za zdravlje. Nedavne studije su pokazale da pivo, a posebno tamno ili crno, kako ga pojedini zovu, ima mnoge blagodeti na zdravlje i lepotu žene.

Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu piva posle napornog radnog dana.

Jača kosti
Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od pripadnica nežnijeg pola koje ne uživaju u popularnom alkoholnom piću. To je rezultat studije "National Collegea of Naturopathic Medicine" iz američke savezne države Oregon.

Ista studija je pokazala da pivo sadrži značajne količine bio razgradivog silicija, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva se zato posebno preporučuje ženama u menopauzi koja je inače povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.

Ima protivuupalna svojstva

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koje štite celo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet.

Prolepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lepu i zategnutu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića i daje energiju celom telu. S obzirom da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine.

Smanjuje nadutost tela

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih sastojaka od svetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od jednog grama prehrambenih vlakana), koji garantuju zdravlje probavnog sistema, smanjuju nadutost i zatvor.

"Ubija" prolećni umor

Osećate se umorno i razdražljivo? Verovatno patite od posledica prolećnog umora, koji je između ostalog povezan i sa nedostatkom gvožđa u krvi. Ono se teško apsorbuje iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Efekat alkohola, pak, pozitivno će rešiti i probleme s nesanicom.

Štiti srce

Umereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje nivo lošeg, razređuje krv, te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna italijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobijanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje ne piju. Povrh svega, umereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobijanja dijabetesa tipa 2.

Hidrira posle vežbanja

Zaboravite na energetska pića, posle vežbanja popijte čašu piva! Španski istraživači sa Univerziteta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidrirajući efekat na telo od obične vode kada telo dostigne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportista.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter