Izvor:
12.12.2017 u 14:38
0

Otkrivamo na koji način Francuskinje, koje važe za neke od najatraktivnijih žene sveta, održavaju liniju!

Svedoci smo da mnoge žene koje nikada nisu na dijeti izgledaju vitko i negovano. Tajna je u pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, koja ne mora da se ogleda u provođenju dana u teretani, nego jednostavno u kretanju, laganom, svakodnevnom.

Otkrivamo na koji način Francuskinje, koje važe za neke od najatraktivnijih žene sveta, održavaju liniju.

Umerenost

Stil života Francuskinja uključuje potpuno uživanje u hrani i svakom zalogaju. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvek nađu vremena za jelo. Ne odriču se belih ugljenih hidrata kao što su hleb i testenina njihova je tajna da ih jedu u malim količinama jer beli hleb i testenina kvare vitku liniju kada se konzumiraju u velikim količinama. Dakle, Francuskinje vole lagane i male porcije hrane.

Isto vredi i za masnu hranu, odnosno masno meso koje Francuskinje obožavaju, ali jedu ga jednom ili dvaput sedmično.

U vino, koje dokazano pomaže kod mršavljenja, uživaju na dnevnoj bazi.

Male porcije

Naručite li u Francuskoj sendvič sa šunkom, mogli biste se iznenaditi kada vidite da u sendviču imate samo jednu tanku šnitu šunke, nekoliko komada paradajza i senf. I tu leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja male porcije. I kada su u gostima, one neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kojem će neko vreme uživati uz kafu, a ne ga pojesti odjednom.

Francuskinje za doručak obično jedu pecivo, jogurt i žitne pahuljice. Kroasani su povremena poslastica i uglavnom se poslužuju gostima. Grickalice najviše jedu deca posle škole, dok se odrasli drže tri obroka dnevno.

Puno jogurta

Kada osete glad, Francuskinje će posegnuti za jogurtom. Ovaj mlečni proizvod njihov je veliki saveznik u održavanju vitke linije.

Većina Francuskinja pojede jedan ili dva jogurta dnevno, najčešće za doručak, naročito ako su veče prije pojele više nego inače. Na taj način kontrolišu ravnotežu broja kalorija koje dnevno unesu.

Tri obroka

Francuskinje se ne odriču tradicije kada je reč o tri obroka dnevno i obično ne jedu ništa između tih obroka.

Žene u Francuskoj smatraju da je normalno osećati glad između tih obroka i zbog toga neće posegnuti za hranom.

Tako se u Francuskoj u periodu između doručka, ručka i večere mogu videti poluprani restorani brze hrane, što znači da se kultura tri obroka na dan održala.

Voće za desert

Francuskinje vole peciva i kolače, ali takve poslastice jedu samo u posebnim prilikama. Svakodnevno za desert biraju voće, a francuski stil života podrazumeva redovne odlaske na tržnicu po nabavku svežeg voća i povrća.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter