Izvor:
26.12.2017 u 21:45
0

SLADOKUSCI MOGU DA ODAHNU: Evo zašto je dobro da pijete toplu čokoladu!

Ukusna, a zdrava.

Topla čokolada ne samo da zagreva telo, već i podiže raspoloženje, a takođe donosi koristi vašem zdravlju. Topla čokolada datira iz starih vremena kada su je nazivali "pićem bogova", a takođe se koristila i za različite rituale.

Sadrži minerale
U toploj čokoladi postoje kalijum i kalcijum, koji su veoma korisni za kožu i kosti. Takođe ovo piće sadrži puno magnezijuma i gvožđa, zahvaljujući kojem se naše telo "puni" energijom i snagom. Interesantno je da topla čokolada sadrži manje šećera nego u čvrstom obliku.

Antioksidanti
Topla čokolada takođe sadrži antioksidante. U čokoladi ima dva puta više antioksidanata nego u crvenom vinu.

Hormon sreće
Mnogi će se složiti da nakon šolje tople čokolade, njihovo raspoloženje postaje mnogo bolje. Činjenica je da piće sadrži triptofan i feniletilamin, zahvaljujući kojima se proizvodi "hormon sreće" – endorfin. Plus, magnezijum u sastavu čokolade pomaže u savladavanju stresa i normalizaciji emotivnog stanja.

Interesantno je da se u nekim zemljama Evrope i Amerike topla čokolada smatra pićem koje se dobija iz rastvorljivog kakao praha pomešanog sa mlekom, dok se u drugima, posebno u Švajcarskoj i Belgiji – napitak priprema od otopljenih kockica čokolade kojima se takođe dodaje mleko pa čak i začini i drugi sastojci.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter