Izvor:
29.07.2016 u 03:03
0

ŽELITE SAVRŠEN TEN? Unosite ove namirnice što više

Poznato je već da loš izbor hrane utiče na pojavu akni, tako da je potrebno obratiti pažnju na to koje namirnice unosite u organizam. Ako imate problema s aknama posebnu pažnju posvetite ishrani, a mi vam predstavljamo neke od namirnica koje bi u tom slučaju svakako trebalo da se nađu na vašoj trpezi.

Lisnato povrće

Spanać, kelj, blitva,i razne druge salate… Ne morate preterivati, ali uključite u vašu ishranu lisnato povrće. Lisnato zeleno povrće bogato je vitaminom A u obliku beta-karotena, a beta-karoten je najveći neprijatelj akni. Zeleno povrće je bogato i vitaminom K koji pojačava protok krvi što je ključno za zdrav izgled kože.

Slatki krompir

Ukoliko imate problema sa nedostatkom skroba – neka vaš izbor bude slatki krompir! Osim što je ukusan, snižava količinu šećera u krvi što je ključno za sprečavanje akni. Pored toga sadrži i veliku količinu vitamina A i B koji igraju veliku ulogu u zdravlju kože.

Šargarepa

Šargarepa je podjednako dobra za kožu kao i krompir – bilo da je konzumirate u vidu salate, soka, soseva, ali i sirovu. Puna je vitamina A, magnezijuma i vlakana, a takođe je i veliki antioksidans.

Avokado

Masti koje sadrži avokado odlični su prijatelji vašoj koži, ali i vašem struku. Avokado je bogat vitaminom E, koji je ključan za borbu protiv akni. Osim toga bogat je vlaknima, održava stabilnom količinu šećera u krvi i održava ravnotežu hormona.

Jaja

Jaja su bogata hranjivim materijama potrebnim za borbu protiv akni. Sadrže vitamin B, belančevine, vitamine E i D. Ono što je najvažnije i što se posebno savetuje jeste konzumiranje domaćih jaja.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter