Izvor:
05.05.2018 u 14:48
0

BOGATE VLAKNAMA: Lanene semenke za dobro zdravlje!

Semenke lana omiljena su namirnica ljudi koji vode računa o zdravoj ishrani, ipak, mnogi ne znaju da naše telo ne može u potpunosti da ih svari i da je za njih neophodna posebna priprema. Kako bismo iz njih izvukli ono najbolje, a pritom olakšali posao probavnom sistemu, pre konzumiranja potrebno ih je sameleti nagrubo ili bar izmrviti.

Mnoge zdrave materije u ovoj namirnici oksidiraju nakon mlevenja ili mrvljenja, pa bi ih zato trebalo pojesti u naredna 24 sata od pripreme.

Jedna supena kašika ovih semenki sadrži otprilike 1,8 g omega-3 masnih kiselina, a bogate su i antioksidansima i vlaknima. Snižavaju holesterol, smanjuju želju za konzumacijom šećera, dovode hormone u balans i pomažu u procesu mršavljenja.

Možemo ih dodavati raznim jelima poput ovsene kaše za doručak ili salate za ručak, sjajan su dodatak raznim smutijima, a mleveni lan pomešan sa jogurtom (2-3 kašike) odlično je pojesti ujutro na prazan želudac.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter