Izvor:
08.05.2018 u 15:27
0

Mit je razbijen: Jaja ne povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti!

“Uprkos savetima koje možete pročitati u mnogim izdanjima o dijetama naša studija je pokazala da ne morate da se uzdržavate od jaja i da one čine zdravu dijetu“, rekao je dr Fuler, autor studije i dodaje da predrasuda uvek kreće od toga da žumance ima previše holesterola, utiče na visok krvni pritisak i šećer.

Studija je pokazala da kod pacijenata koji pate od dijabetesa tipa 2 nijedno od ovih stanja nije bilo izazvano ovim brojem konzumiranih jaja zbog čega ta teorija pada u vodu.

“Jaja su izvor proteina i mikronutrijenata koji podržavaju naše zdravlje – naš vid, srce, krvni pritisak i trudnoću“, zaključio je.

b92.net
Foto: Twitter/KuvarRecepti, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter